Het Team van Cement

Cement werkt met een team dat bestaat uit professionals en ervaringsdeskundigen. Oprichters Frans ten Veen en Wouter van der Burg begonnen hun carrière allebei als jongerenwerker. Frans ontwikkelde zich tot sociaal werker, opbouwwerker en wijkkracht. Wouter ging na het jongerenwerk aan de slag als docent, opleidingscoördinator en projectbegeleider.

In 2018 namen zij het initiatief voor Cement, een startup die zich ten doel stelde om sociale duurzaamheid toe te voegen aan festivals die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Drie jaar later is Cement uitgegroeid tot een veelzijdige en energieke organisatie. Met als uitgangspunt ‘Werk Vooruit’ wordt een werkplek geboden aan jongeren en volwassenen die in hun ontwikkeling zijn vastgelopen. Hiervoor zijn vijf verschillende werkplaatsen opgezet. Daarnaast krijgen een aantal cliënten via ‘Cement Werkt’ de kans om de stap te zetten naar een betaalde baan.
Ervaringsdeskundigen
Naast Wouter en Frans zijn bij Cement vier ervaringsdeskundigen werkzaam als begeleider. In de autowerkplaats is dat Nick, in de computerwerkplaats Thomas, in de houtzagerij vind je Ernst en in de fietsenwerkplaats staat Edwin. Vanuit hun eigen levenservaring draagt dit team zorg voor een passende begeleiding van de cliënten. Zelf hebben ze diverse problemen overwonnen, variërend van een burn-out tot financiële problemen en van een sociale fobie tot depressie en lichamelijke klachten. Deze levenservaring nemen zij mee in de begeleiding. Hun verhalen zijn herkenbaar voor de cliënten, die daarmee perspectief krijgen op hoe ook zij geholpen kunnen worden.